. EVEN STIL STAAN – TranQuini

EVEN STIL STAAN

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om even stil te staan in de snelle wereld waarin wij leven. Je wordt verwacht actief betrokken te zijn bij je werk, familie, vrienden, zelfs vrienden van vrienden, via e-mail, social media, groep chats (waar je tegen je zin aan toe bent gevoegd) en dat allemaal 24 uur per dag. Daarnaast moet je nog de tijd vinden om boodschappen te doen, wasjes te draaien, naar de tandarts te gaan, een borrel van je werk bij te wonen, en dat is nog bij lange na niet het einde van de lijst. Er is geen tijd te verspillen, maar dat is precies waarom je de ruimte moet vinden om stil te kunnen staan en mindful te zijn.

Tim Ferris, bestsellend auteur van het boek “Een werkweek van 4 uur” en presentator van The Tim Ferris (business) podcast, heeft duizenden succesvolle mensen in verschillende momenten van hun carrière en leven geïnterviewd. Ferris kwam tot de conclusie dat “ten minste 80 procent van de mensen die ik heb geïnterviewd een bepaalde vorm van dagelijkse mindfulness beoefenen”. Yoga is een essentieel onderdeel in Ferris’ definitie van mindfulness, als een manier die succesvolle mensen gebruiken om hun hoofd leeg te maken, zich te concentreren op hun ademhaling, en zichzelf vrij te maken van onnodige stress.

Met dat in het achterhoofd, worden hierna vijf beroemde yogi’s genoemd die de beoefening van Yoga zien als essentieel onderdeel van hun succes.

Beyoncé- Muzikant

Who runs the world? Nou, Beyoncé dus. En als jij hetzelfde wilt bereiken, pak het dan aan zoals zij dat doet. De popster is een bekend yogi en integreert de sport in haar wekelijkse routine. Ze zegt dat yoga geweldig is voor het verminderen van stress en het flexibel maken van je lijf. Geloof je haar niet? Dan hoef je alleen maar te kijken naar een van haar fenomenale optredens of legendarische muziekvideo’s.

Richard Branson – Zakenman en filantroop

Het is geen verrassing dat de man achter de Virgin Active sportscholen het hebben van een sportief leven noemt als belangrijk onderdeel van zijn succes. Specifieker nog, Branson schreef op zijn blog dat “yoga is een goede manier is om actief te zijn die relatief weinig energie kost, maar ook ontspant en belonend is”. Hij heeft zelfs gehint dat hij yoga in het vliegtuig zou willen introduceren. Dat zou die lange en vermoeiende reizen een stuk dragelijker maken.

Ellen Degeneres – Talkshow Host

De talkshow koningin Ellen Degeneres claimt dat haar looks en jeugdig gevoel komt door mediteren, gezond te eten (Ellen eet veganistisch), en het beoefenen van yoga. De grappigste vrouw op televisie begint haar week met 60 tot 90 minuten yoga om haar zo te kalmeren voordat haar drukke dag begint. Wanneer haar hoofd vrij is van onnodige gedachten kan ze zich concentreren op de echt belangrijke dingen: mensen aan het lachen maken.

Gisele Bündchen – Topmodel

Gisele is waarschijnlijk het bekendste model ter wereld. En dat is niet gebeurd zonder heel hard te werken. Ze spendeert minstens een uur per dag aan sporten, waarbij Anusara yoga – een vorm van free-style yoga – haar favoriete activiteit is om haar te helpen haar waanzinnige lijf te onderhouden en haar te voorzien van rust en een stabiele geest.

David en Victoria Beckham – Voetballer en designer

Dit power koppel doet graag samen aan yoga. Ze volgen twee keer per week power yoga lessen voor koppels, wat indrukwekkend is met het drukke leven dat ze leiden. Een bron die dicht bij het koppel staat vertelde aan de Evening Standard dat het een intieme ervaring is. Je moet leren om samen compleet één te worden. Je strekt, ademt en beweegt als een persoon. Ze zijn ongeveer een jaar geleden begonnen met deze lessen en het is bewonderenswaardig hoe goed ze met elkaar op een lijn zitten.

Dus als je op zoek bent naar een bijzondere manier om dichter bij je partner te komen, of gewoon naar een manier om even tot jezelf te komen in een hectisch schema, maak dan yoga onderdeel van je wekelijkse routine, en drink daarna een blikje TranQuini voor het optimale gevoel van rust.

Misschien vind je dit ook leuk...