. Λίγος Χρόνος Ηρεμίας Έχει Πολλά Οφέλη – TranQuini

Λίγος Χρόνος Ηρεμίας Έχει Πολλά Οφέλη

Συχνά, ο διαλογισμός -λανθασμένα- συνδέεται με μοναχούς σε απομακρυσμένους ναούς ή χίπηδες που συγκεντρώνονται σε καταφύγια. Στην πραγματικότητα, είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική που ασκούν καθημερινά απλοί άνθρωποι, με ουσιαστικά οφέλη.

Η αξιολόγηση περισσότερων από 3000 μελέτες για τον διαλογισμό και τα οφέλη του αποδεικνύει, ότι λίγος χρόνος συγκέντρωσης και ηρεμίας μειώνει το άγχος, ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα που σχετίζονται με διαταραχές πανικού και ισορροπεί τη διάθεση.

Η σημαντικότητα του διαλογισμού είναι προφανής, και είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε σχεδόν οπουδήποτε. Τα τρία βασικά οφέλη του είναι τα ακόλουθα.

Συναισθηματική Ευεξία

Μόλις λίγος χρόνος καθημερινά αφιερωμένος στον διαλογισμό έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την ανησυχία, το άγχος και την παρορμητικότητα. Επίσης, μειώνει το στρες, τον φόβο, το αίσθημα μοναξιάς και την κατάθλιψη, ενώ ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτό-αποδοχή. Περαιτέρω οφέλη του διαλογισμού θεωρούνται η αυξημένη αισιοδοξία, η χαλάρωση και η επίγνωση, ενώ παρατηρείται και σημαντική βελτίωση στη διάθεση και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Υγιές Σώμα

Υπάρχουν επίσης σωματικά οφέλη, καθώς τεκμηριωμένα ο διαλογισμός βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα επίπεδα ενέργειας, βελτιστοποιώντας την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, ελαττώνοντας τα πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά και τον εγκέφαλο, και βελτιώνοντας τη ζωτικότητα και την αύξηση της μακροζωίας.

You may also like...